Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete

Aktualitások - hírek - események

A MANTE tájékoztatja óvodavezetőknek

Tisztelt Óvodavezető! Kedves Kollégánk!

A Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete (MANTE) aggodalommal érzékeli azt a sajtóban is teret kapó vitát, amely a tankötelezettségről, az óvodából az iskolába lépés szakmai és jogi kérdéseiről bontakozott ki az elmúlt hetekben. Úgy látjuk, hogy a különböző nyilatkozatok, értelmezések, szakmai és szakmaiatlan érvek sok szülőt és pedagógust zavartak meg. A MANTE ezért úgy gondolta, indokolt ilyen formában megszólítani az óvodák vezetőit, a szülőket, a közvéleményt.

MÉG NEM KÉSŐ

Csermely Péter: Még nem késő

Magyar Nemzet Online, 2012. december 14., péntek 05:52

Senki nem vitatja, hogy a magyar felsőoktatás rendszeréhez hozzá kell nyúlni. Nem hallani olyan hangokat, amelyek szerint pont jól van minden, úgy, ahogy van. Nyilatkozataik szerint az ágazat minden szereplője látja az anomáliákat, és kész bármilyen tárgyalásra és egyeztetésre, hogy a jelenlegi szerencsétlen helyzetből ki lehessen mozdulni. A felsőoktatás rendkívül érzékeny terület, az itt hozott esetlegesen rossz döntések nemcsak az ország jövőjére, hanem elnyújtott jelenére is hatással lesznek.

Országos Igazgatói Fórum - vezetői kérdések és államtitkári válaszok

2012. május 8-án az ESHA Hungary és a Közoktatási Intézményvezetők Munkáltatói Szövetsége az Általános Iskolai Igazgatók Országos Szövetségével, a Gimnáziumok Országos Szövetségével és a Magyar Szakképzési Társasággal együttműködve ORSZÁGOS IGAZGATÓI FÓRUMOT rendezett.
A fórumon elhangzottakon kívül itt olvashatók dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszonyhoz a vezetők által előzetesen eljuttatott kérdésekre adott írásos válaszok.

A NEFMI tájékoztató - a nemzeti köznevelési törvény aktuális feladatainak ütemezése

Kedves kollégák!
Érdemes kéthetente a NEFMI honlapját megtekinteni.
Az aktuális NEFMI tájékoztató információkkal segíti az új Nemzeti Köznevelési törvény által kijelölt aktuális feladatok teljesítését

A tájékoztató innen letölthető:

http://www.kormany.hu/download/4/c6/70000/nefmi_cxc_tajekoztato_01.pdf

Szakmai szervezetek tiltakoznak a vezetők menesztése ellen

Oktatás-iskolák

Intézményátvétel - Oktatási szervezetek tiltakoznak az intézményvezetői megbízatások idő előtti visszavonása ellen

Budapest, 2012. január 30., hétfő (MTI) - Hét közoktatási szervezet közösen tiltakozik az állami fenntartásba vett közoktatási intézmények vezetői megbízatásainak idő előtti visszavonása ellen; véleményük szerint annak - az átvételről szóló törvényi indokon túl - semmilyen szakmai oka nincs, és ez nemhogy emeli, hanem csökkenti a színvonalat - írták az MTI-hez hétfőn eljuttatott állásfoglalásukban.

A 2012. január 1-én hatályba lépett nemzeti köznevelésről szóló törvény szövege

Tájékoztatásul közöljük a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény, Magyar Közlönyben megjelent változatának elérhetőségét:

http://jogszabalykereso.mhk.hu/MK11162.pdf

Az aktuális törvénytervezetek anyagai és vélemények NEFMI

Tisztelt Kollégák!

A MANTE részt vesz az új közoktatási törvénykoncepció véleményezése és hozzászólások beszélgetőkörében. Közel húsz szakmai szervezettel vagyunk állandó szakmai kapcsolatban.
Várjuk hozzászólásaikat.

Boldog új évet 2011-ben.

Dr. Szebedy Tas elnök

Közlemény

Értesítjük a tisztelt tagságot és az egyesület iránt érdeklődőket, hogy az egyesület anyagi lehetőségei a továbbiakban nem teszik lehetővé önálló iroda bérletének működtetését, ezért Egyesületünk székhelyét ideiglenesen a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskolába helyezzük át, ahol elnökünk dr. Szebedy Tas biztosítja a működés feltételeit.

JÖVŐNK A TÉT

JÖVŐNK A TÉT

A Polgárok Háza szeretettel meghívja Önt és kedves Családját, ismerőseit

A Kairosz Kiadó „Magyarnak lenni” interjúkötet-sorozata legújabb
könyvének bemutatójára.

Hoffmann Rózsa egyetemi docenssel, a KDNP oktatáspolitikusával a szerző, Csűrös Csilla újságíró beszélget.

"Kiküzdött hite erősítette azon a pályán, melynek minden grádicsát végigjárva pontosan tudja immáron, hol és hogyan kell megsegíteni a hajdan szebb napokat látott, mára viszont ezer sebből vérző magyar oktatásügyet."

Időpont: 2010. május 7. (péntek) 18.00
Helyszín: Polgárok Háza, Díszterem

Örömhír:Porogi András, szóvivőnk "Budapestért" díjat kapott

Örömmel adunk hírt, hogy egyesületünk elnöke, Dr. Szebedy Tas Budapest alapításának 138. évfordulóján "PRO URBE" díjat, Porogi András szóvivőnk pedig "Budapestért" díjat kapott Tarlós István főpolgármester úrtól. Gratulálunk.