Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete

Aktualitások

Lassan elkészül a MANTE új honlapja! A DRUPAL alapú honlap, nyílt tartalomkezelő rendszer kifejezetten közösségépítő jellegű megjelenési, közlési, felületet teremt akár nagyobb mozgalmak (CRITICALMASS.HU), akár cégek, akár állami szervek számára a White House-ig bezárólag. Utóbbi érdekes, mert a DRUPAL egy európai - közelebbről holland - programozó által kezdeményezett nyílt fejlesztési projekt.

A DRUPAL - így a MANTE oldal - alapértelmezett (ki-bekapcsolható) funkciói több felhasználó közlési, információs igényeit elégíthetik ki blogok, a fórum, a keresés, a rendezés (taxonómia)lehetőségei által az Interneten, az online újságtól a webshopig.
Ilyen és hasonló nyílt tartalomkezelők nyilván ezrével léteznek a világban. Népszerűségét Magyarországon a talán legnagyobb kerékpáros site-nak, az említett criticalmassnak köszönheti.

Aki jelentkezett be már ilyen oldalra, tudja, hogy a tartalom megjelenítése nem bonyolultabb, mint e-mail-t megírni.

A MANTE vezetőség döntésén múlik, hogy a honlap felhasználóihoz teljesen szabadon lehet-e csatlakozni ("regisztrálni"), vagy tagság, illetve más azonosítás útján. Bekapcsolják-e valamikor a fórumot, lehet-e nyilvános, vagy csak zárt véleménycserék színtere maradjon inkább?

A MENTE oldal telepítője, fejlesztője a DEJAHU Kft.