Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete

tiltakozás

Szakmai szervezetek tiltakoznak a vezetők menesztése ellen

Oktatás-iskolák

Intézményátvétel - Oktatási szervezetek tiltakoznak az intézményvezetői megbízatások idő előtti visszavonása ellen

Budapest, 2012. január 30., hétfő (MTI) - Hét közoktatási szervezet közösen tiltakozik az állami fenntartásba vett közoktatási intézmények vezetői megbízatásainak idő előtti visszavonása ellen; véleményük szerint annak - az átvételről szóló törvényi indokon túl - semmilyen szakmai oka nincs, és ez nemhogy emeli, hanem csökkenti a színvonalat - írták az MTI-hez hétfőn eljuttatott állásfoglalásukban.

Tiltakozás a közoktatási alapnormatíva csökkentése ellen

A 2009-2010. év költségvetési tervezésénél egyelőre úgy tűnik, hogy a Kormány nyomására a közoktatás finanszírozásának alappillére, a közoktatási alapnormatíva sorsa elbizonytalanodik. Előre láthatóan több területen is normatíva csökkenés várható, egy jelentősen alulfinanszírozott rendszerben. A Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete számos szakmai szervezettel egyetértve tiltakozik az alapnormatíva csökkentése ellen.

Tiltakozás a 8 osztályos gimnáziumok megszüntetése ellen

A Magyar Nevelők és Tanárok egyesülete más szakmai szervezetekkel azonos véleményt képviselve tiltakozik a Magyar Bálint által beadott oktatási törvénymódosítás ellen. A 6. osztály végéig kiterjesztett nem szakrendszerű oktatás bevezetése az általános iskolák óvodásítását kezdeményezi. A nyolcosztályos képzés betiltása a szabad iskolaválasztás jogát korlátozza és egyúttal a rendszerváltás egyik vívmányát, az iskolaszerkezet sokszínűségét szürkíti, nem tagadva ezzel ellenszenvét a rendkívül magas színvonalú egyházi iskolákkal szemben. Az SzDSz-es javaslat számos eleme az államilag finanszírozott tömegoktatás lebutítását mozdítja elő, ezzel nyitva utat az üzleti alapú színvonalas oktatási szolgáltatásoknak. A Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete tömeges tiltakozás szervezésébe kezd, amennyiben a javaslatot a parlament támogatja.

A MANTE elnöksége

Tartalom átvétel